سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ostovanlawyer

بانکداری اسلامی همان اهداف بانکداری متداول دنیا را دنبال می‌ کند با این تفاوت که ادعا می ‌شود عملیات بانکداری در این بانک ‌ها براساس فقه معاملات اسلامی صورت می ‌گیرد. مهم‌ترین اصل در بانکداری اسلامی تقسیم سود و زیان حاصل از معامله و پرهیز از پرداخت ربا یا همان بهره پول است. 

ولی آیا این اصول در بانکداری ما به شکل کنونی اجرا می شود؟ آیا هدف بانکداری ما همان هدف بانکداری اسلامی را (1-استقرار نظام پولی و اعتباری بر مبنای حق و عدل، بمنظور تنظیم گردش صحیح پول و اعتبار در جهت سلامت و رشد اقتصاد کشور2-فعالیت در جهت تحقق اهداف و سیاست ها و برنامه های اقتصادی دولت جمهوری اسلامی3-ایجاد تسهیلات لازم جهت گسترش تعاون عمومی و قرض الحسنه، از طریق جذب و جلب وجوه آزاد و اندوخته ها و پس اندازها و سپرده ها، و بسیج و تجهیز آنها در جهت تأمین امکانات کار و سرمایه گذاری4- حفظ ارزش پول و ایجاد تعادل در موازنه پرداخت ها و تسهیل مبادلات بازرگانی5-تسهیل در امور پرداخت ها و دریافت ها و مبادلات و معاملات و سایر خدماتی که بموجب قانون به عهده بانک گذشته می شود. همچنین موارد متعدد دیگری نیز در این قانون تحت عنوان وظایف نظام بانکی آمده است) دنبال می کند؟

سهم بانک از ضرر ممکن الوقوع احتمالی چقدر است؟ آیا مشارکت بانک مشارکت در سود و زیان است، یا فقط مشارکت در سود؟ وقتی بانکداری ما اخلاق و رویه ی سود محوری را در جامعه تبلیغ کرده و اشاعه می دهد، و ماراتن کسب سود بیشتر به هر قیمتی! در بانک های ما نهادینه شده، دیگراز بانکداری اسلامی جز نامی باقی نمانده و روحیه و منش اقتصادی کسبه و بازار هم از اصولی همچون: نوع دوستی، کمک به نیازمند،تعاون در بخشهای مختلف اقتصادی، دادن مهلت به بدهکار و... دور خواهد شد.تنها هنر بانک های ما در حال حاضر یدک کشیدن نام ثقیل بانکداری اسلامی است.